LAPOBLADESEGUR.CAT

ACTUALITAT
28 des. 2022
Categories
General

[Innocentada] Les obres del refugi antiaeri de la plaça del Daldo destapen les restes d’unes antigues termes romanes

Els treballs d’obertura del refugi antiaeri de sota la plaça del Daldo (carrer de la Font) han sorprès gratament els operaris que hi estaven treballant. Poc es podien esperar -i de fet els estudis previs no ho havien previst- que sortirien a la llum les restes d’unes antigues termes romanes.

Segons els experts consultats, podrien correspondre’s al període tardoibèric o romana republicana i es datarien entre el segle II i segle I a.C. Així doncs, es calcula que aquestes restes podrien ser simultànies a les troballes sota la ciutat de Lleida i d’un temps previ a la població d’Isona, antiga Aeso.

El regidor de Promoció Econòmica de la Pobla de Segur ha anunciat que arran d’aquesta descoberta presentaran candidatura a la UNESCO perquè les termes romanes siguin declarades Patrimoni Immaterial de la Humanitat i així “convertir-nos en l’única població del món que reuneix quatre declaracions, juntament amb les falles, els raiers i el Geoparc Orígens”.

Aquesta troballa comportarà la paralització de les obres a l’espera que siguin valorades pels experts en arqueologia del Departament de Cultura.

Aquesta notícia no és pas certa, es tracta d’una petita innocentada avui que és 28 de desembre, Dia dels Innocents. Esperem que us hagi agradat!