LAPOBLADESEGUR.CAT

ACTUALITAT
29 set. 2020
Categories
Cultura
General
General

Pep Coll presenta el seu darrer llibre a la Pobla de Segur

Els Jardins de la Pobla de Segur van acollir aquest diumenge la presentació del darrer llibre de l’escriptor pallarès Pep Coll, “L’any que va caure la roca”.  L’acte va acollir més d’un centenar de persones que, respectant en tot moment les mesures sanitàries, van poder escoltar els paral·lelismes entre els fets de la novel·la i la història d’Espanya. La presentació va anar a càrrec del regidor de Cultura de l’Ajuntament, Ramon Guimó, i la periodista i copropietària de la Llibereria El Tinter, Meritxell Bellera.

Els set protagonistes tenen el repte de reconstruir el seu poble, Malpui, després que una gran roca hi caigués i el destruís. Ara, però, tindran l’oportunitat d’aixecar-lo a la seva manera, trencant amb les costums i les tradicions. Tot marcat pel context històric, la mort de Franco i la Transició Espanyola, i la influència d’un professor de l’Escola Agrària.

Amb “L’any que va caure la roca”, Pep Coll tanca el cicle de novel·les ambientades a Malpui, la població imaginària basada en Pessonada on també es succeeixen els fets de “El secret de la moixarnera”, “El salvatge Pirineu” i “Dos taüts negres i dos de blancs”.

 

Aquesta presentació ha comptat amb el suport i col·laboració de l’Institut d’Estudis Ilerdencs i la Diputació de Lleida.