LAPOBLADESEGUR.CAT

ACTUALITAT
14 oct. 2021
Categories
Esports
General

La Pobla de Segur repetirà a la Volta 101

Després d’estar present en una sortida d’etapa de la cent edició de la Volta Ciclista a Catalunya, La Pobla de Segur tornarà a tenir una sortida en l’edició 101, un cop l’organització i l’ajuntament han arribat a un acord. La propera edició de la Volta es disputarà del 21 al 27 de març de 2022.

Serà doncs la quarta vegada que la Pobla de Segur podrà veure una sortida d’etapa de la ronda catalana, després de les viscudes els anys 1979, 2018 i 2021, tot i que l’any 2018 la sortida es va haver de fer forma imprevista per les inclemències meteorològiques, que van impedir a la cursa sortir de Vielha com inicialment estava previst.

El darrer cop va ser en la passada edició, on la Pobla de Segur va ser l’escenari d’inici de la cinquena etapa, amb final a Manresa, que es va adjudicar el ciclista alemany del Bora – Hansgrohe Lennard Kämna. L’alemany Max Schachmann l’any 2018, i l’espanyol Ricardo Zúñiga, el 1979, també van alçar els braços sortint des de la Pobla de Segur, amb arribades a Torrefarrera i al Coll de Pal a Bagà, respectivament.

“És un plaer  per la Pobla de Segur poder viure un any més la sortida d’una de les etapes de la Volta  a Catalunya, que ajuda a visualitzar i promocionar el nostre territori. La Pobla compta amb un gran nombre d’aficionats al ciclisme que viuen el dia de la sortida com un dia de festa i il·lusió, veient els millors ciclistes del món de prop”, assegura l’alcalde de la Pobla de Segur, Marc Baró.

“El fet de repetir sortida de la Volta des de la Pobla de Segur constata que totes dues parts estem molt satisfetes de com va anar en l’edició anterior. Ens trobem molt còmodes al municipi i estem contents que els seus ciutadans puguin tornar a tenir al costat de casa seva els millors ciclistes”, ha manifestat el president de la Volta, Rubèn Peris.

La 101a edició de la Volta tornarà a reunir els millors equips del món, que buscaran succeir en el palmarès de la competició al britànic de l’INEOS Grenadiers Adam Yates, darrer vencedor de la cursa. Amb una difusió mediàtica espectacular, que en aquesta darrera edició va arribar a 190 països i va tenir una audiència de 15,7 milions d’espectadors únics mitjançant Eurosport, la Volta és una finestra al món per totes les poblacions que s’impliquen com a sortida o arribada d’etapa.