LAPOBLADESEGUR.CAT

Turisme

Què fer i visitar

Collegats i Boumort

El de Collegats-Boumort és un territori amb paisatges molt diversos, des de l’escarpat Congost de Collegats als prats verds i boscos frondosos de les Serres del Boumort i de Carreu o les Roques Roies que en conformen la “cara visible”.Els espais naturals protegits de Collegats i Boumort són espais idonis per a la pràctica de diferents activitats de turisme actiu i de natura. Es tracta d’un espai privilegiat per a l’observació de fauna, ja que és l’únic lloc d’Europa on hi nidifiquen les quatre espècies de voltors del continent: aufrany, trencalòs, voltor negre i voltor comú. A més, la gran població de cèrvols de la Reserva de Boumort permet veure, a principis de tardor, el gran espectacle de la Brama.

A més, el territori presenta una multitud d’opcions pel que fa al turisme actiu. L’escalada, amb diverses subzones, i el descens de barrancs, amb els Barrancs de Sant Pere i de l’Infern, són els esports reis al Congost de Collegats, que presenta unes condicions òptimes. Així mateix diverses rutes de senderisme i BTT recorren el territori, amb propostes per a tots els nivells. El ràfting i el kayak també es practiquen al Congost de Collegats.

D’altra banda, Collegats-Boumort és un territori d’història, llegendes i tradicions arrelades. Hi podem observar indrets mítics, com l’Argenteria o la Geganta Adormida, patrimoni medieval, com l’Antic Monestir de Sant Pere de les Maleses, o les restes del Front del Pallars a la Reserva de Boumort. A més podem descobrir la Diada dels Raiers i conèixer com es transportava la fusta pel riu en l’antiguitat.

El catàleg d’experiències turístiques “Què pots viure a Collegats i Boumort?” recull una seixantena de propostes d’empreses locals per descobrir el territori amb els 5 sentits. També hi ha disponible el Manual d’acollida i presentació del territori, que dóna a conèixer els valors de l’espai i les diferents maneres de descobrir el territori.