LAPOBLADESEGUR.CAT

ACTUALITAT
14 jul. 2021
Categories
Cultura
Festes i fires
General

La Festa Major de la Pobla, adaptada a les mesures COVID-19

Les mesures de seguretat per fer front a la COVID-19 que aquesta setmana han dictat el Departament de Salut i el PROCICAT impliquen alguns canvis en la programació de la Festa Major de la Pobla de Segur, que s’ha de celebrar a partir del 22 de juliol. D’entrada, se suspenen totes les activitats esportives. Així doncs, tant la milla popular com la bicicletada i la travessa del llac hauran d’esperar un any més per tornar-se a celebrar.

D’altra banda, la limitació horària a la nit, per la qual totes les activitats han de tancar a dos quarts d’una de la matinada, comporta un avançament de l’hora d’inici dels concerts de divendres i dissabte. D’aquesta manera, les actuacions del grup de versions La Loca Histèria (divendres) i del grup tarragoní Roba Estesa (dissabte) arrencaran a partir de les 22h. Tant la cantada d’havaneres i el concert de diumenge, com les activitats infantils i la presentació del llibre “Afers privats” es mantenen sense cap canvi.

Una festa marcada per la COVID-19

Com l’any passat, aquesta edició de la Festa Major també estarà marcada  per la COVID-19 i les mesures de seguretat i prevenció per fer-hi front. Per poder participar a les diferents activitats, caldrà una inscripció prèvia que ja es pot formalitzar a la pàgina web d’Entrapolis. Tots els actes es celebraran al pati de l’Escola Els Raiers, ja que compleix la normativa per ser un espai a l’aire lliure però amb accés tancat. El públic haurà de romandre assegut durant tot l’activitat.

A més, s’ha tornat a ajornar el Fem Colla, una iniciativa que va néixer amb la voluntat d’incentivar els poblatans i les poblatanes de totes les edats a participar de les diferents activitats de la festa major per així sentir-se-la més seva. El regidor de Festes, Eloi Tirvió, assegura que “teníem moltes ganes de tornar a organitzar el Fem Colla, però juntament amb les colles vam decidir que era millor ajornar-ho a l’any vinent per poder tornar a plantejar activitats que se celebrin amb tota la normalitat” i ha recordat que “cada any el Fem Colla aplega unes 250 persones”.

 

PROGRAMA DE FESTA MAJOR


Havaneres amb Cavall Bernat: Dijous 22 de juliol – 21.45h. Pati de l’Escola Els Raiers. Entrada gratuïta amb inscripció prèvia.

Espectacle infantil “Mudança”: Divendres 23 de juliol – 19h. Pati de l’Escola Els Raiers. Entrada gratuïta amb inscripció prèvia.

Presentació del llibre “Afers privats” de Carme Rei-Granger. Divendres 23 de juliol – 20h. Jardins de Casa Mauri. Aforament limitat amb entrada lliure.

Concert La Loca Histèria: Divendres 23 de juliol – 22h. Pati de l’Escola Els Raiers. Entrada gratuïta amb inscripció prèvia.

Jocs infantils “Per Tots”: Dissabte 24 de juliol – 11h. Parc Alcalde Boixareu. Entrada lliure.

Concert Disco per Xics: Dissabte 24 de juliol – 19h. Pati de l’Escola Els Raiers. Entrada gratuïta amb inscripció prèvia.

Concert Roba Estesa: Dissabte 24 de juliol – 22h. Pati de l’Escola Els Raiers. Entrada gratuïta amb inscripció prèvia.

Concert: Orquestra Mediterranea: Diumenge 25 de juliol – 20h. Pati de l’Escola Els Raiers. Entrada gratuïta amb inscripció prèvia.

(*) Arran de la situació d’augment de casos de la COVID-19, les activitats esportives (milla popular, travessa del llac i bicicletada) queden suspeses.