LAPOBLADESEGUR.CAT

ACTUALITAT
4 març 2021
Categories
General
Salut

El 8M, conversem amb poblatanes

L’Ajuntament de la Pobla de Segur commemorarà, aquest dilluns, el Dia Internacional de la Dona Treballadora. Ho farà amb una marató de set hores i mitja conversant en directe amb dones poblatanes a través del compte d’Instagram de l’Ajuntament. Posteriorment, les converses quedaran guardades a l’apartat “IGTV” per a qui les vulgui recuperar. La regidora de Salut, Gemma Algueró, ha explicat que amb aquestes converses “volem fer visible veïnes que han excel·lit en els seus sectors, predominats majoritàriament per homes”.

Les converses, que aniran a càrrec del reporter Manel Dalmau, començaran a dos quarts d’onze del matí amb Consol Truchero Coma, a qui seguiran Bàrbara Chalamanch Palau (11h), Josefina Castany Borbon (11.30h), Ester Capella Farré (12h), Maite Arilla Osuna (12.30h), Marcel·la Andreu Gasa (13h), Núria Guixa Boixareu (17h), Lídia Ortiz Maqueda (17.30h), Laura Gordó Pérez (18h), Dolors Etxalar Rubió (18.30h), Goretti Pomé Tarrés (19h), Gemma Aubarell Solduga (19.30h), Blanca Sorigué Borrell (20h), i Mari Martí Peropadre (20.30h). Per últim, a les nou de la nit Manel Dalmau parlarà amb Ventura Ricou Solé, la model de l’escultura “La Dona del Paraigua”, que es pot veure al Parc de la Ciutadella de Barcelona. Ricou estarà representada per l’actriu poblatana Anna Arnalot.

A les dues del migdia, l’Ajuntament se sumarà als actes organitzats conjuntament amb el Consell Comarcal del Pallars Jussà a l’Institut de la Pobla on, entre d’altres, es llegirà el manifest. El centre escolar acollirà durant aquest mes de març la exposició “Trencant mites. També va amb tu”. Es tracta d’una mostra creada pel Consell Comarcal que exemplifica diferents tipus de violències amb l’objectiu de donar visibilitat als comportaments masclistes i de LGTBI-fòbia en diferents contextos.