LAPOBLADESEGUR.CAT

Turisme

Itineraris

Ruta del camí de l’aigua

Els rius i l’energia

Proposta amb la qual coneixerem de quina manera l’aigua ha marcat la història i l’economia del municipi i de part de la comarca, així com la manera en què pot arribar a condicionar l’entorn natural i urbà. Seguirem part de la vora dels rius Noguera Pallaresa i Flamisell i entrarem al nucli urbà, descobrint diferents elements, culturals i naturals relacionats amb l’aigua.

 

Descripció

Començarem el camí a l’estació de tren de la Pobla de Segur i anirem cap a l’embassament de Sant Antoni, tot passant per davant de l’espai dedicat als raiers.

Un passeig a la vora del riu Flamisell ens portarà fins al pont de Ferro que va al nucli urbà, on veurem el sorprenent edifici del Comú de Particulars, molt avantguardista per al seu any de construcció.

Anirem en direcció a l’est fins a la vora de la Noguera Pallaresa i la creuarem per veure les cases antigues del nucli urbà del pont del Claverol, però aviat haurem de tornar a passar a l’altre costat.

A continuació anirem remuntant el riu per l’agradable camí del Venedot sota un bosquet de ribera fins a arribar. Hi trobarem una àrea d’esbarjo i una central hidroelèctrica gairebé centenària que val la pena de veure a més dels seus voltants.

Pujarem al nucli urbà altra vegada i de seguida trobarem l’oficina de turisme, dins l’interessant recinte modernista de la casa Mauri i el molí d’oli de Sant Josep. Són edificis plens de petits detalls, de gran bellesa; no us perdeu els jardins modernistes que emmarquen el recinte.

Travessarem el parc de l’alcalde Boixareu i anirem a veure la plana fluvial i l’horta del Flamisell, a continuació arribarem a la plaça de la pedrera i ens endinsarem als carrerons medievals del nucli antic.

Veurem l’església de la Pobla de Segur i coneixerem alguna tradició associada a aquesta, també veurem els antics portals d’accés a la vila closa.

Sortirem del nucli antic passant per un d’aquests antics portals i, altra vegada per la plaça de la Pedrera, baixarem i veurem la font de la plaça del Pou. Tornarem a creuar el pont de Ferro per arribar a l’estació de tren fent un altre traçat.