LAPOBLADESEGUR.CAT

ACTUALITAT
25 set. 2018
Categories
General
Informació municipal
Solidaritat

La Pobla tocarà a morts per exigir unes carreteres en condicions

Aquesta és una iniciativa simbòlica liderada per Jordi Navarra, alcalde de Sant Esteve de la Sarga, fill del matrimoni que va perdre la vida a l’esllavissada de Castell de Mur ara fa cinc mesos. A la Pobla es tocarà a difunts cada dimecres a les 13h per reivindicar unes carreteres d’accés en condicions als nuclis del Pirineu.

El principal problema és l’escassetat de recursos de molts pobles pirinencs per mantenir les carreteres que hi donen accés. En la majoria dels casos, el cost de les obres supera de llarg el pressupost municipal, un fet que impossibilita actuar decentment en unes vies en un estat ja força deteriorat pel pas del temps, i que darrerament s’ha agreujat per les pluges caigudes la passada primavera.

El cas de les comarques pallareses és prou clar. El Pallars Jussà té 475 quilòmetres de carreteres de titularitat municipal, mentre que el Pallars Sobirà en té més de 300. Segons els alcaldes i els tècnics dels Consells Comarcals, aquestes són xifres molt difícils d’assumir per les entitats municipals, que en reiterades ocasions ja han demanat més recursos a les entitats supramunicipals.