LAPOBLADESEGUR.CAT

ACTUALITAT
22 ag. 2022
Categories
Cultura
General

El Molí de l’Oli queda petit en la presentació de “Cruz Verde. Crònica sentimental d’un exterminador”

El Molí de l’Oli es va fer petit, el passat divendres 19 d’agost, per acollir tot el públic assistent a la presentació del llibre “Cruz Verde 1945-1963. Crònica sentimental d’un exterminador”, la darrera publicació de l’historiador, divulgador i ànima de les Botigues Museu Salàs de Pallars.

Després de la benvinguda per part del regidor de cultura de l’Ajuntament de la Pobla de Segur, Ramon Enric Guimó, i de la presentació del projecte per part del tècnic de cultura de l’Ajuntament de Salàs de Pallars, Jesús Sánchez, Sisco Farràs va exposar extensament l’aventura publicitària de la casa Cruz Verde, durant pràcticament dues dècades, ajudant-se de molt material gràfic.

La marca comercial Cruz Verde, propietat de la família García-Milà, va tenir gran èxit durant la postguerra pels seus productes fitosanitaris i insecticides domèstics gràcies en gran mesura a les potents, originals i, a vegades, estrafolàries campanyes publicitàries que va promulgar.

Farràs va fer una anàlisi acurada, any per any, d’aquestes campanyes publicitàries de la casa comercial relacionant-les amb el context històric de cadascuna d’elles i amb el model de vida que s’imposava en cada moment.

La publicació d’aquest llibre es complementa amb una exposició dedicada al mateix tema que actualment es pot visitar a Salàs de Pallars.