LAPOBLADESEGUR.CAT

ACTUALITAT
11 maig 2021
Categories
General

El “recuperapersones” Alex Florensa explica a la Pobla com es va rehabilitar de l’addicció

Carregat tan sols amb una motxilla, l’Alex Florensa està recorrent tota Catalunya a peu. És el projecte TransEinesCat i aquesta és la tercera vegada que ho fa. Mentre que en les anteriors edicions ho feia acompanyat dels seus pacients dels centres de rehabilitació a les addicions com una eina més en el tractament, ara ho fa sol i a les poblacions on fa parada organitza una xerrada on explica la seva experiència amb la malaltia de l’addicció.

Aquests dies, Florensa està recorrent el Pallars i diumenge passat va fer parada a la Pobla de Segur. Una quinzena de persones van poder escoltar-lo explicar els seus primers contactes amb l’alcohol i les drogues i com poc a poc anava baixant més a l’infern arrossegant l’autoengany i l’autodestrucció, fins arribar a nivells en que el públic quedava impactat i sorprès.

 

Ell mateix reconeix que és un exemple “del que no s’ha de fer a la vida”. La seva vida però va canviar quan tenia 34 anys i va ingressar en un centre de rehabilitació. Quinze anys després ha cursat dos màsters en drogodependències i psicologia clínica i  està al capdavant d’Eines Centre Addicciones, on tracta amb malalts addictes. El 2018 va engegar el projecte TransEinesCat per aconseguir el canvi conductual dels pacients a través de l’esport.

La regidora de Salut de la Pobla de Segur, Gemma Algueró, ha destacat la importància “d’escoltar persones com l’Àlex que ens facin obrir els ulls i ens expliquin tot el que hi ha darrere de substàncies com l’alcohol, que la tenim tant acceptada i normalitzada. Es tracta de substàncies addictives modificadores del nostre cervell arruïnen la vida tan de l’addicte com la vida dels familiars i l’entorn.” Algueró ha reconegut també que “l’Àlex és l’exemple d’esperança i de superació. Ens transmet un missatge positiu des de la seva experiència: les persones addictes poden recuperar-se i viure la seva vida amb il·lusió”.