LAPOBLADESEGUR.CAT

ACTUALITAT
17 abr. 2019
Categories
General
Turisme

El Tren dels Llacs oferirà 28 circulacions aquesta temporada que començarà el 20 d’abril

Un total de 24 seran amb tren històric i la resta es faran amb el tren panoràmic, coincidint amb l’època de més calor

El Tren dels Llacs iniciarà el dissabte 20 d’abril una nova temporada que s’allargarà fins el 2 de novembre. Enguany, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha programat 28 circulacions, de les quals 24 seran del Tren dels Llacs Històric, mentre quatre es faran amb el Tren dels Llacs Panoràmic, concretament del 20 de juliol al 10 d’agost, coincidint amb l’època de més calor. El trajecte consta de 89 quilòmetres entre Lleida i la Pobla de Segur durant el qual els viatgers poden gaudir del paisatge i la natura i conèixer el territori. Per això, l’experiència va més enllà i també poden degustar productes i fer diferents visites per conèixer el territori. A més, els usuaris disposen d’un servei de guiatge que explica els va explicant els diferents punts per on passa el tren.

El Tren dels Llacs fa un recorregut que permet als viatgers retrocedir en el temps i esdevé, a la vegada, tota una experiència per als amants del ferrocarril i de la natura. El trajecte discorre per la dreta del riu Segre des de Lleida fins a Balaguer per una via única en un itinerari planer fins arribar a les primeres muralles muntanyoses de Sant Llorenç de Montgai i Camarasa. Després, el tren explora la conca del riu Noguera Pallaresa, que l’acompanyen entre embassaments i serralades muntanyoses com el Montsec, fins a la Pobla de Segur, la darrera parada. El recorregut consta de 89 quilòmetres durant els quals el tren creua 41 túnels i 31 ponts.

El Tren dels Llacs, però, va molt més enllà, perquè durant el trajecte els viatgers poden degustar productes típics del territori i tastar coca de recapte. A més, els usuaris tenen l’oportunitat de descobrir altres atractius del territori amb l’oferta complementària de visites com, per exemple, el ‘Tast de cerveses de muntanya’, per descobrir la cerveseria artesanal del Pirineu, una nova proposta de la temporada del 2019.

Altres activitats que poden fer els viatgers són una sortida per gaudir els secrets modernistes de la Pobla de Segur, visitar les Botigues Museu de Salàs de Pallars; la Vall Fosca per conèixer els inicis de la producció hidroelèctrica a Catalunya, o bé descobrir les singularitats de Tremp, Isona i el Castell de Llordà.

Pel que fa al material mòbil històric amb el qual s’efectua el viatge del Tren dels Llacs, les dues locomotores dièsel que lideren el trajecte són dels models 10817 i 10820 i van ser construïdes l’any 1968, concebudes per a prestar serveis mixtes de línia i maniobres. Són conegudes també com a ‘ye-yés’. El material remolcat està format per quatre cotxes d’època de la sèrie 6000; un cotxe cafeteria, on a més d’una espaiosa barra des d’on divisar el paisatge, i també incorpora un cotxe furgó postal. La capacitat del Tren dels Llacs històric és de 280 persones assegudes.

El Tren dels Llacs Panoràmic, les millors vistes sobre rails

Coincidint amb els mesos de més calor, el servei del Tren dels Llacs s’ofereix amb trens panoràmics. Del 20 de juliol al 10 d’agost, es realitzaran quatre circulacions. Gràcies al seu disseny diàfan i obert, proporcionat per les seves finestres de grans dimensiones, els viatgers gaudeixen de les espectaculars vistes que es troben al llarg del recorregut.

Durant el trajecte, els usuaris viatjaran amb el màxim confort amb les noves unitats de la línia Lleida-la Pobla. A més, compten amb servei d’informació al viatger amb equips de megafonia, intèrfons i endolls a l’interior per carregar qualsevol aparell electrònic. Els trens panoràmics estan adaptats per a persones amb mobilitat reduïda i disposen d’espais per col·locar cotxets de nadons, bicicletes i cadires de rodes. Els trens tenen una longitud d’uns 50 metres i tenen una capacitat màxima per a 201 viatgers cadascun (104 dels quals, asseguts).