LAPOBLADESEGUR.CAT

ACTUALITAT
8 oct. 2018
Categories
Cultura
General
Infants i joves

Els alumnes de l’INS de la Pobla treballen els prejudicis a través del teatre de l’oprimit

L’obra “Això per què ho dius?”, representada el passat divendres al Molí de l’Oli, tenia com a objectiu que els alumnes es qüestionessin les falses simplificacions originades pels rumors i els estereotips que s’estenen en la societat en què vivim. Els alumnes de 3r i 4t d’ESO van participar activament de l’obra, ja que van fer aportacions per intentar resoldre el conflicte, un suposat robatori, i van reflexionar sobre els estereotips relacionats amb la imatge de les persones.

La iniciativa, que neix de forma conjunta entre l’Ajuntament de la Pobla de Segur, l’Ajuntament de Tremp, el Centre de Recursos del Pallars Jussà, el Consell Comarcal del Pallars Jussà i l’Oficina Jove, es planteja com un projecte educatiu continu i transversal. Per aquest motiu, ja s’ha programat un cicle de teatre de l’oprimit per als propers quatre anys, en què la companyia teatral Impacta’t durà a terme una representació cada curs escolar. La temàtica de les obres que es representaran els propers cursos ha estat triada pels mateixos centres en funció de les problemàtiques que han detectat entre l’alumnat. És per això que el curs 2019-2020  es representarà la peça “Actituds de com tractar els pares”i el 2020-2021 la peça “Anem de festa”.

L’obra s’ha representat per primer cop al Pallars en tres sessions, dues a Tremp i una a la Pobla, per així evitar el desplaçament dels estudiants, i ha estat cofinançada pels mateixos alumnes amb una aportació de 2€.