LAPOBLADESEGUR.CAT

Municipi

Associacions, entitats i col·lectius

Comú de Particulars

El Comú de Particulars de la Pobla de Segur va néixer el 1822. Els inicis de l’entitat són un exemple de cooperació entre tots els habitants del municipi. Van formar un molí, un espai comú on, entre tots, aportaven el que podien i configuraven així una seu social que esdevindria el nucli associatiu de la Pobla. Potencien la cultura amb l’ull posat damunt del territori del Pallars, i ho fan a través d’exposicions i presentacions de llibres.

QUI SOM?

L’Associació de Cultura del Comú de Particulars és la continuació de l’antic Patronat de la Biblioteca estrenada l’any 1922 a la Pobla de Segur. L’objecte de l’entitat s’ha anat adaptant a les circumstàncies i als canvis sociopolítics del municipi. És oberta a tota la població i tothom qui vulgui pot fer-se’n soci de manera gratuïta. En aquests moments compta amb més de 500 socis però es vol fer una crida a totes les persones que vulguin incorporar-s’hi de manera activa per poder seguir programant activitats culturals al nostre municipi.

QUÈ FEM?

La missió de l’associació és la de facilitar i promoure activitats culturals dins i fora del nostre municipi. Actualment, es promouen exposicions i biennals d’Art, se cedeixen espais per a la realització de tallers d’art, s’organitzen cicles de xerrades, es dinamitza un Club de Lectura…