LAPOBLADESEGUR.CAT

Municipi

Associacions, entitats i col·lectius

Cultura, tradició i festes
ON ESTEM
  • Sala Anna Maria Janer
    Av. Catalunya, 20
    25500 La Pobla de Segur

L’Altre Cine

QUI SOM?

L’associació l’AltreCine va néixer oficialment el 2003, com a resultat d’un curs de cinema organitzat pel cinèfil Manel Dalmau. Les seves arts al cafè Unión van captivar tant a un grup nombrós de joves de la rodalia que es van atrevir a generar un projecte, més aviat poc esperançador, si ens fixem en com li ha anat al cinema a la Pobla i a tot el país. La veritat és que la gent consumeix moltes imatges, però ha abandonat anar al cinema un cop per setmana com es feia abans. Si no, que ho expliquin al Cine Avenida, que durant l’última dècada va tenir la sala gairebé buida. Resulta, doncs, gairebé astorador que uns joves s’ entestessin a projectar cinema al mateix temps que la societat deixava d’anar a veure pel·lis.
Ens definim, doncs, com l’alternativa al cinema de la Pobla, l’AltreCine. Una associació oberta al poble amb aquests objectius: millorar el coneixement del cinema, aplegar a la gent per generar caliu i coneixença i ajudar a crear xarxes socials a la Pobla.

QUÈ FEM?

Ves per on, han passat quinze anys des de llavors i encara continuem aquí. Som pocs, però som prou, i ens agrada molt trobar-nos un cop per setmana Cada mes s’encarrega un voluntari d’explicar-nos i fer-nos conèixer un film, un director, un actor o actriu, i, després conversem sobre allò que hem vist o hem cregut veure perquè la imatge – ja sabeu- ens enganya tant com ens il·lustra. El temps ens ha fet complir anys, ja no som els joves del 2003. Han vingut nous que ens han aportat les seves experiències i n’han marxat d’altres. Això vol dir que ens renovem de continu i que estem oberts a qui li vingui de gust compartir amb nosaltres una nit de cinema. Us hi esperem, doncs. També ens agrada col·laborar amb l’ajuntament o amb altres associacions per recaptar fons d’ajuda o, simplement, per commemorar qualsevol fet que s’ho valgui.